LVR: verkiezingsuitslag en nu…?

Afgelopen woensdag hebben we met zijn allen een geweldig resultaat gehad met 10 zetels en 7.112 stemmen. Geweldig! Allen bedankt voor jullie steun!

Vandaag is de eerste coalitiebespreking geweest, traditiegetrouw door ons als grootste partij. Veel andere partijen hadden reeds vooraf aangekondigd niet met ons in zee te willen. Toch hadden wij vandaag de beste bedoelingen tijdens de coalitiebespreking door twee goede verkenners voor te stellen: Jolande Sap van GroenLinks en Gerd Leers van CDA. Hiermee wilden we aangeven dat wij serieus zijn in onze bedoelingen voor Roermond, rekening houdend met de lastige lokale situatie. Deze verkenners zouden een eerste gespreksronde moeten houden om te bekijken hoe de andere partijen en wij tegenover de toekomstige coalitie staan.

Helaas bleek al snel dat deze goede bedoelingen vooraf al kansloos waren. De anderen partijen hebben allen aangegeven verkenners niet nodig te vinden, omdat ze niet met ons willen samenwerken en Angely Waajen van het CDA is als informateur naar voren geschoven om te onderzoeken hoe met de andere 7 partijen een coalitie gevormd kan worden.

In dat geval is de LVR de enige oppositiepartij met 21 tegen 10 zetels. Deze coalitie is echter nog niet gevormd. Het is nog afwachten of en op welke termijn dat gaat lukken.

In welke positie de LVR ook komt: wij gaan ons de komende vier jaar volledig inzetten voor de Roermondse bevolking! Over vier jaar hebben we weer alle steun nodig, zodat we de bovenstaande situatie niet nogmaals meemaken.

Wij gaan ervoor!

De gekozen fractieleden zijn, in lijstvolgorde:

– Dré Peters

– Dirk Franssen

– Bert Achten

– Jan Puper

– Hay Hutjens

– Lieke van der Stelt

– Kadri Sogukcesme

– Ben Peters

– Mohamed Derkaoui

– Jos van Rey

Speak Your Mind

*