11de van de 11de….

Al tientallen jaren een datum die getatoeëerd staat als op de 1ste plaats een verlofdag en op de 2de plaats de aftrap voor het vastelaovesseizoen. De volgorde dient anders te zijn, want het een is het gevolg van het ander.

Stadtsgarde Roermond

In 2004 kwam daar nóg een accent bij: de geboorte van mijn eerste kleindochter (Renske).

Dit jaar was het anders, wél een verlofdag, wél de verjaardag van Renske, maar in plaats van de aftrap naar een vastelaovesseizoen, een Raadsvergadering!

Een kentering in mijn zó gestructureerde leven.

De 11de van de 11de begint vroeg, 07.00 uur! Ik had voor Renske een step gekocht, dit per ongeluk laten uitlekken en al om 06.00 uur telefoon: “Opa, hoe laat kom je met mijn kadootje?”, “Welk kadootje?”, “Mijn step!!, want ik wil er graag mee naar school!”

Tja, en dan houdt het voor een opa op. Zoals gezegd stond ik dus met step bij Renske voor de deur, heb het ding nog even proberen te verstoppen, maar dat was een kwestie van een paar seconden…

Renske reageert op de step als volgt: “Opa, een prachtige step, wel een jongensstep, maar ik ben er heel blij mee.” Op mijn vraag waarom dat dat ding dan wel een jongensstep zou zijn, kreeg ik een wazig antwoord betreffende kleurschakeringen…..

Bellende Renske op step

Om vervolgens de mobiel te starten en diverse vriendjes kond te doen van het feit dat ze met de step naar school kwam.

En ik naar mijn raadsvergadering ging…….

Speak Your Mind

*