30 jaar BBB

Zaterdagavond naar de Oranjerie om naar het jubileumsfeest van BigBandBoesten te gaan in de Salle de Fêtes: Local Heroes XXL.

Een spetterend programma waarin Roermondse artiesten optraden als Resi Coumans, Floor Jansen, Geert Belgers en als special guest: Rowwen Hèze. Ademloos heb ik geluisterd naar een topprogramma, met name de zangeres van Revamp Floor Jansen maakte een enorme indruk op me, wát een artiest, wát een stem!

Een door haar geschreven nummer Million werd door Hub Boesten gerearrangeerd naar de bigbandsound.

Via You Tube vond ik een live-opname van Floor Jansen’s Revamp tijdens een optreden Graspop 2010.

 

Wie is Hub Boesten:
Hub Boesten werd in 1957 geboren en volgde aan het Conservatorium te Maastricht de opleidingen trompet en schoolmuziek. Naast zijn werk als koperdocent aan het Centrum voor de Kunsten te Roermond, musiceerde Hub Boesten o.m. in de Big band van Willy Schobben, de Charly Green Band, de Big band ’77 en de Jazz rock formatie Jazzy Rama. Bovendien is hij nadrukkelijk aanwezig op talrijke CD’s als studiomuzikant.

In 1980, toen Hub Boesten als jonge ‘docent koper’ voor het Moederdag-concert van de Streekmuziekschool Roermond een orkestje had samengesteld van koperblazers. Het was een geweldig succes en de Big Band was geboren.

Met name door het nooit aflatende enthousiasme van Hub en de duizenden – onbetaalde – uren werk die hij erin heeft gestoken, bestaat de Big Band na al deze jaren nog steeds. En nog steeds is de Big Band het paradepaardje van het Roermondse Centrum voor de Kunsten.

Vele amateurs hebben via Hub en de Big Band hun weg gevonden als professionele muzikant. En velen van hen komen graag terug om als gast met de Big Band op te treden. De sfeer binnen de band is nog steeds super!

In de afgelopen jaren heeft de Big Band vele internationale artiesten begeleid of hebben als gast dirigent voor de band gestaan, zoals trompettist/componist Erik Vloeimans, top dirigent/arrangeur Peter Herbolzheimer, saxofonist/dirigent Harry Lambrichts, trompettist/dirigent Rob Bruynen, zangeressen Denise Jannah, Nancy Deusings, Nancy Speksnijder en vele anderen.

In de afgelopen jaren heeft de Big Band vele nationale en internationale optredens gehad. Zo zijn ze te gast geweest op festivals in Nederland, Frankrijk, Denemarken en Duitsland en hebben ze getoerd door Oostenrijk en Frankrijk. Ondanks de vele nationale en internationale optredens en tournees, is de Big Band nooit te beroerd om mee te doen aan lokale en regionale activiteiten. Zo hebben ze een project gedaan met het Reuvers Philharmonisch Orkest, het jubileumconcert van de Mesjeus begeleid, zangkoren begeleid en niet te vergeten, De Bonte Avond en Jubileum Avond van de Roermondsevasteloavesvereniging D’n Uul.

Speak Your Mind

*