Ave Caesar, morituri te salutant.

Column Haykirdo

Ave Caesar, morituri te salutant.

Gegroet Keizer, zij die sterven gaan groeten u.

Een toepasselijk Romeins citaat voor de preasus van de VVD. Henry Keizer, selfmade miljonair, groot geworden dankzij de dood van anderen ligt onder vuur.

Brandde zijn vingers aan een meer dan lucratieve crematorium deal.

De facultatieve waarde van de preasus voor de VVD lijkt opgebrand.

Een dezer dagen zal er op de burelen van het VVD partijbureau over de kwestie Keizer worden vergaderd, was hij in het verleden integer of toch niet. Heeft hij zich bezondigd aan zelfverrijking of ging hij letterlijk over lijken toen hij voor een schijntje miljoenen binnenharkte? De VVD integriteitscommissie zal dit moeten beoordelen. Rutte, Keizer en de overige partijtop vertrouwen nog steeds op witte rook. Rutte vindt dat Keizers blazoen schoon is, op zijn keurige maatpak en bijpassend wit overhemd zitten geen brandvlekken. Dus rekent Rutte er (tevergeefs) op dat het stof zal neerdalen en dat de eeuwige rust wederkeert.

DEN HAAG – De in opspraak geraakte VVD-voorzitter Henry Keizer in het hoofdkantoor van Facultatieve Media voor aanvang van een interview met RTL. Volgens journalisten van Follow the Money heeft Keizer niet integer gehandeld bij een zakendeal. FREEK VAN DEN BERGH

Rutte verkijkt zich voor de zoveelste keer op de zaken die in de media breed uitgemeten worden. In de zaak Keizer is breed uitmeten niet zo moeilijk, Keizer wordt namelijk vanwege zijn voorkomen al snel vergeleken met de ‘dikke-ik’. De figuur die symbool staat voor de cultuur die Rutte eerder verguisde. De cultuur van de zelfverrijking en het gebrek aan zelfreflectie. Velen hopen dat deze kwestie eindelijk een keer Rutte’s Waterloo wordt. Maar we kennen Rutte, hij is voorzien van een dikke anti-aanbaklaag. Men noemt het niet voor niets Teflon Mark. Ook nu zal hij zich ontpoppen als brandweerman van de Nederlandse politiek en dit interne brandje blussen. De enige die na dagen op de brandstapel komt is de Keizer himself, voorlopig zit die nog even in zak en as en vraagt zich waarschijnlijk af ‘wie heeft dit vuurtje aangestoken’? Een gokje? Vermoedelijk een gefrustreerd VVD prominent die vlak voor de verkiezingen politiek ten grave werd gedragen. Er wordt gespeculeerd dat de BBQ-koning van het Binnenhof, Ton Elias, verantwoordelijk is voor het grillen van de VVD-praesus. Het zou zo maar kunnen maar met zekerheid zullen we dit nooit te weten komen. Zoals altijd ligt de dader straks op het kerkhof. In casu een door Keizer zelf geëxploiteerd kerkhof.

statue of the famous roman emperor Julius Caesar

Een ding is zeker, door dit hele gedoe is Keizer volledig afgebrand en de VVD als partij liep behoorlijke rookschade op. De eens zo lucratieve handel met de dood wordt Keizer fataal. De latijnse versen ‘momento mori’ en ‘consumatum est’ zijn een feit.

Ave Ceasar, rest in peace Henry.

Haykirdo

Speak Your Mind

*