Boeremoos of Boerenmoos?

how to handle

Elk eerste zondag van november is de Boerenmoos Golf Dag in Herkenbosch, georganiseerd door de winnaars van het jaar ervoor.

Een 50-tal oud-hockeyers van RHC Concordia die in het bezit zijn van het Golfvaardigheidsbewijs doen hieraan mee en het blijkt elk jaar weer een succes te zijn. Het was prachtig weer.

18 holes worden dan gespeeld op basis van Texas Scramble (4-spelers strokeplay). 

Het zeer populaire Texas scramble is een wedstrijd die gespeeld wordt door teams bestaande uit vier personen. Bij waren dat Ria, Ellie, Rard en ikzelf.

Alle vier slaan af op de afslagplaats(en) en vervolgens kiezen de teamleden de bal met de beste ligging. De overige drie ballen worden opgenomen en geplaatst binnen één clublengte van deze bal, maar niet dichter bij de hole. Alle spelers slaan om beurten hun tweede bal van deze positie. Vervolgens wordt wederom gekozen welke bal de beste positie heeft en een ieder plaatst zijn bal weer binnen één clublengte. Wordt een bal in een hazard of in de rough gekozen, dan moeten de overige ballen ook van daar uit gespeeld worden. Markering kan geschieden met behulp van een tee.

Op de greens moeten de ballen gespeeld worden binnen 10 cm van de gekozen bal (maar niet dichter bij de hole). Deze plaats dient gemarkeerd te worden met een marker.

Na iedere hole wordt de beste score genoteerd. Nadat de achttien holes zijn gespeeld, worden de scores opgeteld. Het team met de laagste netto score is winnaar.

Een eigenschap van de spel is dat de flight als groep altijd bij elkaar blijft en daardoor is het ook een snel spel en voor beginners vrij veilig.

BELANGRIJK: Van elke speler moet minimaal vier maal de bal gekozen worden met de beste ligging (dit wordt eveneens genoteerd op de score kaart).

Handicapverrekening:
De gezamenlijke handicaps van een team worden opgeteld en 1/8 daarvan wordt als handicap meegegeven.

Evenwel: de laatste hole (hole 19) moest gespeeld worden met een putter en een hockeybal, en daar ging het bij velen mis, Rard, een van de beste hockeyende golfspelers scoorde bijvoorbeeld op deze 19de hol met een 12-tal pogingen…..

De dag werd afgesloten met het eten van Boerenmoos en een discussie of het woord Boerenmoos nu met of zonder “n” geschreven diende te worden. En wat Boerenmoos nu met hoerejong of hoerenjong te maken heeft, werd er niet duidelijker op….

By the way: 2de plaats voor Hayke bij Hole 20!

Next one: 2011, 6 november

Speak Your Mind

*