BosPop 2011

Sander Nuij van ProLimburg belde me met de uitnodiging om samen naar Bospop in Weert te gaan, hij had 2 VIP-kaarten. Even met mijn vrouwtje overlegd dat er helaas maar één kaart ter beschikking was en dat ik het vreselijk vond dat ze me niet kon vergezellen, om vervolgens in de auto te stappen en Sander ophalen en naar Weert te rijden.

Sander Nuij

Bospop, een rijke historie!
Bospop is een ouderwets gezellig pop-rockfestival dat dit jaar voor de 31ste keer zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 juli. Wat in 1980 begon als een kleinschalig festival voor met name regionale amateurbands op een doe het zelf poduim is inmiddels uitgegroeid tot een muziekspektakel met bands van internationale allure dat een vaste plaats op de festivalkalender heeft verworven. Grote namen die reeds op Bospop gespeeld hebben zijn Sting, Santana, Deep Purple, Neil Young, Simple Minds, ZZ-TOP, INXS, Toto, UB40, Alice Cooper, Steve Lukather, Status Quo, Bryan Adams, Golden Earring, Iron Maiden, Motorhead, Joe Cocker, John Fogerty, Dreamtheater en nog vele anderen.

Ondanks het groeiende aantal bezoekers weet Bospop zijn gezellige, intieme sfeer te behouden. Al sinds jaar en dag wordt Bospop daarom ook gezien als een van Nederlands gezelligste festivals.

Ik viel met de neus in de muziek met de start van de Foreigners, waarna The Faces featuring Mick Hucknall en een spetterend optreden van Journey. Mijn dag werd in Weert afgesloten met de legendarische Joe Cocker.

Vervelend was dat ik als BOB een Roermonds stel (Patrick en Vera) had beloofd hen mee naar Roermond te nemen, ik ze op het moment van vertrek niet meer kon vinden terwijl de accu van mijn telefoon het loodje had gelegd. Vervelend, maar de afstand tussen Weert en Roermond is maar 25 kilometer, dus deze wandeltocht is nog te overzien.

Deze nacht werd afgesloten bij Café de Weegbrug in Roermond waar een afterparty aan de gang was naar aanleiding van het Blues Festival en kon worden nagenoten van enkele Roermondse bluesisten.

Speak Your Mind

*