Cartoonist: “Ik mocht niet meer over Wilders tekenen’

Eerlijkheid…..

Ze zijn er nog. De eerlijke persmensen zijn schaars, er wordt veel ontkend dat de journalistiek partijdig is en stuurt in de berichtgeving maar vandaag ontmaskerde Ruben L Oppenheimer de hoofdredactie van dagblad De Limburger. oppe Ottenheim

In het programma Avondgasten van L1 zei voormalig De Limburger cartoonist dat hij vier jaar geleden bij die krant opstapte omdat hem foor de hoofdredactie werd voorgeschreven wat hij wel of niet mocht publiceren. De verantwoordelijk hoofdredacteur Paulissen heerste als een verlicht dispoot en dicteerde de krant. Na diens vertrek is Oppenheimer terug bij De Limburger, hij houdt Paulissen verantwoordelijk voor een angstcultuur binnen de Limburgse krant. Wie niet optekende wat Paulissen wenste werd aan de kant gezet aldus Oppenheimer vanavond bij L1 Avondgasten. Een opmerkelijke ontboezeming, triest voor de journalisten en de redactiemedewerkers maar wellicht nog vele malen erger voor de slachtoffers van die krant. Hoeveel bagger zal er niet op verzoek van Paulissen geschreven zijn over Limburgers die het vanwege de jacht op het nieuws moesten ontgelden?

Oppenheimer liet het vanavond bij L1 horen, De Limburger was de afgelopen jaren weinig objectief daarom vertrok hij doelbewust als onafhankelijk cartoonist. De redactie was volgens hem subjectief en sturend. Zo’n uitspraak is niet niks. Oppenheimer zegt dat de Limburgse krant onder het bewind van Paulissen niet te vertrouwen was. Heel ernstig, maar verbazen wij ons daarover? Niet dus, net als Oppenheimer vestig ik mijn hoop op de nieuwe hoofdredactie.

Ik geef de nieuwe hoofdredacteur een nieuwe kans, wat betreft Paulissen? Die mag wat mij betreft degraderen tot krantenjongen als een soort taakstraf voor vier jaar gemanipuleerd nieuws. Ik verzin het niet, het was de grote cartoonist Oppenheimer die het vanavond optekende.

Speak Your Mind

*