de doef en de doevemelker

Zojuist belt een vriend en omschrijft de treurige situatie dat er op z’n grasveldje een duif vrijwel op apegape ligt en zijn vrouw vindt dit zo verschrikkelijk dat ze er niet van zal kunnen gaan slapen. “Dae doef is geringkd, witze geine doevemelker?”, vraagt vriend vervolgens……

Het is 22.30 uur. Natuurlijk zal hij zijn vrouw gerust willen stellen anders kost ‘m dat ook zijn eigen nachtrust, met alle gevolgen van dien.

Dus om die mogelijke gevolgen voor te blijven ga ik op zoek naar een doevemelker, liefst iemand van het soort dat om kan gaan met mensen die ook een grasveldje bezitten.

Bel dus mijn dochter die een tijdlang is omgegaan met een man uit het doevemelkerscircuit en leg haar de situatie uit, en slim als ze is legt ze het volgende lijntje uit: “Nou pap, de ex-vrouw van Huub gaat tegenwoordig om met de broer van Piet van Jos aan de Meules, en dat is een doevemelker!”.
“Heb je het telefoonnummer?”, vraag ik, waarop zij helaas ontkennend antwoordt.

Nu heb ik gelukkig een goed gevuld electronisch telefoonboek en begin bij Huub die mij, na eerst serieus gevraagd hebbende of het écht geen grapje is….., mij het nummer van zijn zoon geeft want het nummer van zijn ex-vrouw heeft ie niet.
Deze zoon weet inderdaad het nummer van zijn moeder, maar ook van de vriend van zijn moeder en die krijg ik enkele minuten later aan de lijn.

“Doe môs mich helpe!” zeg ik. “Ja jao”, antwoordt hij slaperig, “mer, ich kom net toes, môt d’r morgevreug weer vreug oet. Ich gaon dus ech neet dae doef ophaole; es dae kammeraod van dich rös wilt laot ‘m dae doef mer zelluf vange en nao mich bringe; ich zal det bees verzörge, opkalefatere en ich kin aan de handj van ’t ringske de eigeneer achterhaole, dae kint dan ziene doef biej mich komme ophaole”.

Vriend gebeld en deze oplossing aangedragen. Vriend belt zojuist (23.10uur), dat de duif is afgeleverd bij de doevemelker, dat de doef het goed maakt en dat het vrouwtje met een goed gevoel zal gaan slapen.

Speak Your Mind

*