een kleinkind extra…….

……een paar weken geleden, aan de kerstmaaltijd met een compleet gezin, kinderen, kleinkinderen, aangewaaiden, laat Nadine doorschemeren dat haar hormonen opspelen en wel in die vorm dat ze elke morgen “kostmisselijk” is. Dus na ervaring wijs geworden, gooi ik het tussen de soep en de aardappelen meteen op tafel en schreeuw  spontaan: “zwanger!!”. Het zou zomaar kunnen…. De overige tafelgenoten kijken verblijd verbaasd naar Nadine en vervolgens naar zoontje Jip die wel wil lopen maar dit nog even uitstelt, en denken: “zo kort na elkaar….?”.

Nadine kijkt me aan zegt: “Of ik het FF voor me wil houden…!”. Natuurlijk doe ik dat en stem daar dus mee in, maar laat toch een tweetje rondgaan met een, naar mijn mening, nietszeggende inhoud: “ik heb een nieuwtje”. En dat maakte nogal wat los gezien de reacties van mijn volgers met de rode draad: “word je weer opa?!”  Een politiek getinte reply heb ik ietwat beschamend geplaatst: “Nee hoor, Jip krijgt zijn eerste zwemles….”

Een paar dagen geleden wordt op het Laurentiusziekenhuis een definitieve diagnose gesteld: Nadine en Gijs zijn zwanger van een nakomeling en alles ziet er goed en gezond uit. Verwachte levertijd: juli-augustus 2013!

Opa heel blij, twittert en facebookt een en ander naar zijn volgelingen met als gevolg dat deze naamloze nakomeling tot een bijna trended-topic wordt verheven.

Een bloemetje om te beginnen….

Speak Your Mind

*