een spontane omslag…..

en stinken dat ik deed

Vastelaovend, carnaval 2011: en ik was er niet bij!

Tientallen jaren aan het front gestaan van de vastelaovend, geen sfeertje willen missen, geen biertje laten staan, vele vissen uitgedeeld en menige toon op mijn accordeon aangeslagen van Eijsden tot de Mookerheide, met de trein, van ‘s-morgensvroeg tot het begin van de avond, elke dag, in m’n eentje, genoten van mensen, van de verschillende dialecten, van de muziek, van de gewoontes en gebruiken in de diverse dorpen, gehuchten en steden…..

…….tot het jaar 2011.

Vastelaoveszondaag vertrokken naar Brugge in Belgie, hotelletje geboekt midden in deze stad, veel gewandeld, lekker gegeten, genoten van stralende blauwe hemel in aangename temperaturen. Cultuur gesnoven in een schitterende stad.

Ik ben tot rust gekomen en het heeft me goed gedaan, mijn vrouw me verbijsterend vergezellend alsof ze in een droomwereld leefde: veur Hay geine vastelaovend? Voor haar was de vastelaovend al enkele jaren geleden “afgelopen” en was haar enige functie nog mij opvangen, wassen, te eten geven, opkalefateren, schmienken en terugsturen naar de hossende massa, oh ja: en op onze kleindochter passen.

Eerlijk gezegd, ik heb het niet gemist die vastelaovend.

Ik had het niemand willen zeggen, ik doe het nu toch, een omslag in mijn leven.

Speak Your Mind

*