Heksen

In 1613 vonden in Roermond  een reeks heksenprocessen plaats die leidden tot de verbranding van 64 heksen. Een tragische gebeurtenis in de rijke geschiedenis van onze stad die ervoor gezorgd heeft dat de heksen een van de iconen van onze stad zijn geworden.

Een aantal mensen in Roermond het idee opgevat om in 2013 Roermond te positioneren als heksenstad en zijn afgelopen vrijdagavond bij elkaar gekomen om dit idee uit te werken tot een plan van aanpak. Hoewel het geen stuk geschiedenis is om trots op te zijn, heeft het wel een belangrijke plek gehad in de hervormingen van onze stad en van het rechtssysteem.

De vergadering verliep ordelijk en voorspoedig en eindigde in het Outletcentre bij Cup&Cino waar een trio, bestaande uit de topmuzikanten Joost, Frank en Cmone, speelde voor een handjevol publiek. Cmone daagde de heksen uit om zich te presenteren op de bühne en zulks geschiedde. Ons aller Hans nam het voortouw, zette zijn leesbril op en vertaalde liedjes van de Dijk.  Mijn optreden gaf niet het succes wat ik ervan verwachtte, het ging verloren in het applaus naar Cmone….

Dat we daarna in het Brunke nog een kleine afdronk genoten getuigt van een team dat bij elkaar past om iets groots te gaan verwezenlijken.

Speak Your Mind

*