Heksenjaar Roermond 2014

Inmiddels sinds dik 2 jaar voorzitter van de Stichting Feex, de stichting die het Heksenjaar Roermond 2014 organiseert met als essentieel onderdeel de door Hans van Bergen en Hub Boesten geschreven en op muziek gezette musical Heksenwaan.

Aanleiding: Het is 400 jaar geleden dat in Roermond de grootste heksenverbrandingen plaatsvonden. Daarom organiseert de stichting FEEX in 2014 een heksenjaar.

Dat er veel werk op me af zou komen was me bekend, tevens had ik ervaring met het gegeven dat een goede organisatie en een prettige teamgeest binnen de professionals en de vele vrijwilligers essentieel is voor het slagen van de te organiseren evenementen. Zorgvuldig hebben we als bestuur derhalve dan ook gezocht naar mensen die binnen dat beeld passen met daarnaast eigenschappen als positief ingesteld, proactief en prettig van karakter. Verrassend is dan ook dat als je op zoek gaat naar mensen die deze eigenschappen in zich hebben er ineens onverwachte pareltjes zich aanmelden om te willen deelnemen in een of andere discipline binnen deze organisatie, variërend van een hoofdrolspeelster tot de figurant die een boom gaat spelen in de musical. Nog verrassender is eveneens dat het overgrote deel van deze mensen uit de regio Roermond komt…

Trots waren we dan ook dat we afgelopen zondag het Feexenkoor in zijn totaliteit bezig zagen bij hun eerste repetitie, en waarbij de lach vaak de overhand kreeg en ik het gevoel kreeg: dit zit goed!

Inmiddels heeft de Stichting Feex een organisatie opgebouwd met een 10-tal werkgroepen, waaronder werkgroep PR-Communicatie, werkgroep Accountancy, werkgroep Productie, werkgroep Kleding, werkgroep Educatie, werkgroep Regie, werkgroep Facility, werkgroep Auteursrechten, een Hexenpoel, werkgroep Secretariaat, etc etc.

DUIVELSKINDVele handen maken licht werk…..dus voel je vrij om je als vrijwilliger aan te melden….!

Via Facebook en www.heksenjaarroermond.nl zijn frequent updates te vinden over het Heksenjaar Roermond.

 

 

Speak Your Mind

*