Het zijn de kleine dingen die het doen

Kids & Familycare is een stichting die zich tot doel heeft gesteld om vrouwen en kinderen die in een probleemsituatie zijn gekomen en waarvoor geen “loket” is, te ondersteunen. Al enkele jaren ondersteunt Kids & Familycare derhalve de Stichting Wilskracht. Deze stichting vierde op 21.5.2011 haar 10-jarig bestaan en wist diverse sprekers bereid een forumdiscussie met de in volle getale aanwezige toehoorders en belangstellenden aan te gaan over onderwerpen zoals ervaringsdeskundigen in samenwerking met professionele hulpverleners.

Forum discussie waaronder Anja Bölhke Psychiater RCG Venlo, Rita Verdonk Politica, Carla Dieteren Clusterhoofd Prov Limburg,   Mw P. Dassen-Housen Burgemeester Gem Beesel, W. Kemp wethouder Gem Roermond, Prof.Dr. Hoogleraar Soc. Psych. Marius Romme (UM), Dhr Jo Maes Dir. Huis v/d Zorg, Rene Bouma Zorginkoop NML, Weike Medendorp Statenlid Prov. Limburg ,  en Flore Brummans Voorzitter Stichting Wilskracht.

Karin Straus van Kids & Familycare heeft een cheque van € 10.000,00 kunnen overhandigen aan de Stichting Wilskracht. Een geweldig mooi moment waar bij velen een traantje van geluk weggepinkt moest worden, want met deze geldelijke ondersteuning kunnen vele mensen worden geholpen.

Wat is en doet de Stichting Wilskracht:

De Stichting Wilskracht is er voor mensen, in het bijzonder voor vrouwen, met geweldervaring in de breedste zin van het woord. Haar doel is om mensen een richting te geven waarin ze zichzelf en anderen leren respecteren zodat ze weer een actief sociaal leven kunnen beginnen.

Om dit te bereiken biedt Stichting Wilskracht een aantal activiteiten onder begeleiding van ervaringsdeskundigen.

Kosten ? Geen voor de mensen die deelnemen aan onze zelfhulpgroepen.

Stichting Wilskracht is opgezet door vrijwilligers. De vrijwilligers zijn mensen die spreken uit eigen ervaring. Alle bezigheden en activiteiten van Stichting Wilskracht worden uitgevoerd door vrijwilligers. De stichting is non-profit en wordt bekostigd uit subsidies, donaties en de welwillendheid van onze vrijwilligers.

Speak Your Mind

*