ik pas…..

Vastelaovend voorbij met als hoogtepunt Kuukskesmaondaag in Café de Tramhalte te Roermond. Vraagt Marc Latta of ik een paar zingende carnavalisten zou willen begeleiden  à l’improvise….. “carnavalsmaandagmorgen half elf soundcheck is tijd genoeg om te beginnen om 11.00 uur…..”, zegt Latta. Blijkt het cafe al om 9.00 uKuukskesmaondaag 2016ur afgeladen vol te zijn en mijn ruimte inmiddels beperkt tot één m2 inclusief de plek voor mijn piano…….!

Maar een schitterende ervaring, ontspannen, leuk, spitse teksten, plezier, leuke gesprekken, veel zang, bier en nog eens bier….om 13.00 uur einde….

Vervolgens verneem ik via L1Radio een actie om 40 dagen te vasten, dat wil zeggen geen alcoholische dranken te nuttigen tijdens deze tijd. Ik besluit mee te doen, ondanks het gegeven dat ik de komende weken veel in het buitenland zal zijn en met Prowise Partners in overleg ga met afsluitend een eten of iets dergelijks. Ik ga het toch doen.

Onderstaand wat meer info over IKPAS:

IKPAS 2016 IS BEGONNEN!

IkPas 40 dagen is woensdag 10 februari gestart.  Meer dan 4.500 deelnemers zijn de uitdaging aan gegaan. Dat zijn er overigens 3x zoveel als vorig jaar!

WAAROM?

30 of 40 dagen geen alcohol drinken, fris de lente in, een maandje detoxen. IkPas is een uitdaging voor mezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met me doet. Veel deelnemers van de eerste editie gaven aan onbewust een patroon hebben aangenomenik-pas-logo-2015 waarbij het vanzelfsprekend was dat ze 1 of meerdere glazen alcohol per dag dronken. Door bewust een keuze te maken om wel of niet te drinken, doorbraken ze het patroon en was alcohol niet meer vanzelfsprekend. Ook heeft een groot deel van de deelnemers positieve lichamelijke veranderingen ervaren: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

WAT IS IKPAS?

IkPas is dè beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging jezelf aangaan.

IkPas-bandjeDE INITIATIEFNEMERS

De initiatiefnemers van IkPas zijn de gezamenlijke GGD’en en instellingen voor verslavingszorg in Nederland, het Trimbos Instituut en de Hogeschool Windesheim. IkPas is de verzameling van al hun lokale en regionale activiteiten rond 30 of 40 dagen geen alcoholdrinken.
Daarnaast doet Hogeschool Windesheim onderzoek naar de effecten op de gezond van 30 of 40 dagen alcohol drinken.

WANNEER

De 40 dagen actie loopt traditioneel van aswoensdag tot en met Palmzondag, tijdens de traditionele katholieke vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 10 februari tot en met zondag 20 maart.

De 30 dagen actie beslaat precies een maand, van 1 maart tot en met 30 maart.

 

 

Speak Your Mind

*