Jos van Rey

Artikel in Dagblad de Limburger van vandaag die de gemoederen even bezig houdt waarna weer teruggegaan wordt naar de zaken die ons echt bezig moeten houden: Roermond. Valt trouwens niet mee, tig telefoontjes en mailtjes van mensen die me een hart onder de riem steken en vervolgens ontaarden in woede omdat ik me opstel als iemand die “feiten” gebaseerd op emoties tendentieus en ongepast vind waar je je niet druk om moet maken. Zo ken ik deze krant en zo zal dat voorlopig ook blijkbaar blijven.

Walk of Fame Jos van Rey

Waar ik me wel aan stoor is dat het de gemeente Roermond veel geld heeft gekost en nog kost, om de ambtenaren te betalen die de honderden vragen hebben moeten beantwoorden (in het kader van de Wet Openbaar Bestuur) van de journalisten van Dagblad de Limburger. De antwoorden zijn vervat in meer dan 1.900 pagina’s………… Dit onderzoek loopt namelijk al maanden, resultaat NUL.

Als raadslid vraag ik me overigens wel af “how to handle”. Er wordt door de twee hoogleraren in het artikel van vandaag, een visie neergelegd waarbij de werking van de gedragscode zodanig wordt opgerekt dat ik niet meer in de stad, waarin ik aangesteld ben, kan wonen en vrienden noch bezit mag hebben, omdat elke beslissing van het college en/of raad immers een privé-aangelegenheid kan raken. Dat gaat leuk worden als onder andere voorzitter van de Stichting Feex, waar duizenden heksen zich toe aangetrokken voelen……., of in een ander geval mijn vrouw die wellicht vrijwilligerswerk zou willen doen in de zorg en ik daardoor niet meer mag functioneren in de commissie Welzijn, sterker nog, mijn vrouw werkt in de detailhandel in Roermond dus ik mag in de commissie Ruimte (Economische Zaken en Ruimte) niet meer aanschuiven.

Het moet niet gekker worden, dus, laat ik me bezig houden met het wel en wee van de stad Roermond, waar het schitterend vertoeven is, waar de werkloosheid zwaar onder het landelijk gemiddelde ligt, waar de ene uitdaging na de andere wordt gerealiseerd omwille van het prettig wonen, werken en leven. En bovenal, blijf ik degene die onder andere deze kar al jaren trekt (Jos van Rey), geleid en geassisteerd door een raad en college met visie en durf, met waardering ondersteunen.

Comments

  1. L. van der Stelt zegt

    De WOB is prima, want transparantie is goed en nodig. Het volk moet kunnen inzien wat er gebeurt op bestuurlijk niveau. Deze journalisten verwarren zichzelf met detectives, die graven naar zaken die er niet zijn. Om dan vervolgens met behulp van hun ‘vrienden’ toch het ‘mysterie’ op te lossen met zeer vaag ‘bewijs’. Maar het op deze manier verkwisten van duizenden euro’s, opgebracht door de burger, is geen spelletje. Ik heb DDL alleen al het afgelopen jaar meerdere malen betrapt op het schrijven van enorme artikelen die met lucht gevuld zijn. Er wordt op halfslachtige wijze aan hoor en wederhoor gedaan, omdat die wederhoor namelijk hun sensatieverhaal niet ten goede komt. Zeer treurig en niet journalistiek waardig.

  2. Een dieptreurig stuk en journalistiek niet in orde. Het zal Jos zeker sterken in zijn opvattingen en ambities over en met Roermond. Jos heeft Roermond tot een zeer sterke stad gebracht en zal dit blijven doen. Het is jammer dat Dagblad De Limburger geen hoor en wederhoor toepast bij de bezoekers, burgers en bedrijven in Roermond en daarbuiten. Dit is slechts eenzijdige journalistiek met het doel iemand te beschadigen hetgeen duizenden belastingeuro’s kost. Zoals ik gisteren al op Twitter aangaf, daalt de oplage van Dagblad De Limburger per kwartaal met gemiddeld 5% op een betaalde oplage van 160.000 stuks ofwel over een jaar of 5 eindigt dit regionale dagblad. Als ze deze daling willen omkeren dient er een journalistiek hoger niveau gehaald te gaan worden of kan men wellicht eens tijd besteden aan de bijdrage die Roermond levert aan de Limburgse economie onder aanvoering van Jos?

Speak Your Mind

*