JubJam100 in Roermond

Gezellige gondelvaart met veel publiek

Het is een lange stoet van vletten, bootjes, wachtschepen en jachten, die maar langzaam op gang komt. Alle boten zijn afgeladen met scouts, die goed opvallen door hun oranje zwemvesten. Ze maken zich klaar voor een flinke tocht van het kampterrein naar Ool en van daar weer terug naar het kampterrein. Het is een mooie avond en er staat flink wat publiek langs de kant van het water.
gondelvaart

“Landrotten!” roept één van de scouts vanaf een lelievlet. Trots staat hij midden in zijn boot, omringd door zijn vrienden. Het publiek op de kant zwaait enthousiast. Het is één van de vele boten, die langs vaart. Ongeveer 300 boten varen door de Maas, vaak wel zes boten in één sleep. Op alle boten is het gezellig, flink wat schepen zijn versierd en op een paar boten wordt luidkeels gezongen: “Overal waar we heengaan … vragen de mensen … wie we zijn en waarvandaan …”

Helaas valt er halverwege de tocht een buitje, maar daardoor laat niemand zich uit het veld slaan. Als de avond valt, ontsteken de boten hun lichten en zo komt de stoet uiteindelijk weer terug bij het kampterrein. Luidruchtig, trots en soms verkleumd zoeken de scouts hun tenten weer op. Het was een mooie avond en zowel op het water als aan de kant erg gezellig.

(tekst gekopieerd vanaf website http://jubjam100.scouting.nl/index.php/nl/livehome )

Speak Your Mind

*