Kerstboom Maasniel

Loop ik ’s morgens naar de slager spreek ik onderweg kapper Janssen van de Raadhuisstraat. Met een bedrukt gezicht laat hij me weten dat afgelopen nacht de kerstboom is vernield, verlichting verdwenen, takken beschadigd, schandelijk!

Het is inderdaad een treurig gezicht, nog afgezien van het feit wat mensen beweegt om een dergelijke boom te vernielen in deze tijd…

Toen ik daarop wethouder Vincent Zwijnenberg daarvan berichtte en informeerde of “Oppe Werf” wellicht nog een kerstboom met verlichting zou kunnen staan, bood hij spontaan aan deze in Neel te laten plaatsen.

Op de website van roermond.nl werd vervolgens het volgende persbericht zichtbaar:

De gemeente plaatste woensdag 22 december een nieuwe kerstboom in Maasniel op het Betjensplein. De vaste boom op die plek werd onlangs het doelwit van vandalen. Zij stalen de kerstverlichting, waardoor enkele takken afbraken. De boom blijft gewoon staan en de verwachting is dat de boom in de loop van volgend jaar zijn model weer terug krijgt.

De nieuwe boom is een losse boom. Wethouder Zwijnenberg: “Wij vinden als gemeente dat we niet moeten wijken voor vandalisme of geweld. Daarom hebben we besloten de inwoners van Maasniel tegemoet te komen door een kerstboom te plaatsen. Zij blijven dan niet verstoken van de gezellige kerstsfeer, die ook elders in de stad hangt. De gemeente zorgt ook voor een lichtslinger, die als kerstverlichting in de boom wordt aangebracht. En tegen de vandalen zeg ik: Denk eens aan de kerstgedachte en toon respect voor de mensen en dingen om je heen”!

Speak Your Mind

*