LVR trekt motie over ECI in

REGIO  |   03 juli 2014   |   reageer  |   Door Henri Haenen, dichtbijredacteur

ROERMOND – De LVR heeft een motieover de ECI vanmiddag tijdens de raadsvergadering ingetrokken. Indiener Hay Hutjens wilde weten waarom het zo lang heeft geduurd voor een rapport van bureau BMC over ECI openbaar werd. Hij wilde hierover op korte termijn opheldering hebben. Na een schorsing door voorzitter Dré Peters trok Hutjens de motie in. 

Dat gebeurde nadat duidelijk werd dat komende donderdag de commissie burgers en samenleving zal gaan praten over de ECI. Dat gebeurt in een besloten vergadering. Volgens wethouder Ferdinand Pleyte omdat er bedrijfsbelangen in het spel zijn. Openbaarheid zou de bedrijfsvoering in gevaar brengen. De LVR vroeg na het intrekken van de motie wel om openbaar maken van de commissievergadering. Maar een meerderheid van de raad zag dat niet zitten. De vergadering donderdag blijft – waar het om dit agendapunt gaat – besloten.

Toelichting:

Openbaarheid van dossiers die de burgers dreigen geld te kosten wordt niet gehonoreerd…….., onbegrijpelijk!! Dat was vroeger toch anders!

Speak Your Mind

*