met de PuZa door Sjwaame

Het jaarlijkse uitstapje met de afdeling Publieks Zaken van de gemeente Roermond was er een die de boeken in gaat als een natte wandeltocht, maar wel een hele mooie.

Plaats van samenkomst: Café Wilhelmina aan de Rijskweg Noord in Swalmen;  iedereen was er behalve die Rooj oet Neel die de pech had met een gezwollen oog (voor alle duidelijkheid: veroorzaakt door een virus) thuis te moeten blijven.

Aan de hand van een aantal zinnen, zoals “de 1ste straat links, en bij het stoplicht rechts de brug over” liepen we in groepjes door en langs Swalmen en ik zag schitterende plekjes die mij tot dan nog onbekend waren. Afgewisseld werd de wandeling niet alleen door  een schaterende lach maar ook met 3 stops om de maag op sterkte te houden middels een koude en warme hap.

PuZa

De meeste indruk maakte bij mij een tuin met tientallen miniatuurhuisjes, zie foto’s.

Afgesloten werd de avond, en dat was heel verrassend, met een powerpointpresentatie met hoofdzakelijk foto’s van de collega’s over hun tijd als baby, jongeling, puber; foto’s van hun tuinen en/of interieurs van hun woning, trouwfoto’s en steevast begeleid met de vraag: “Wie is dit, of van wie is dat?”.

Ik heb me vaak vergist……

Speak Your Mind

*