OM seponeert ‘stemmen ronselen’ bij verkiezingen Roermond

Vandaag meldde waarnemend burgemeester Cammaert van Roermond dat het OM niets doet met zijn eerdere aangifte vanwege het vermeende stemmen ronselen in Roermond. Voor de gemeenteraadsverkiezingen sprak Cammaert grote woorden, hij zou ernstige aanwijzingen hebben dat er iets mis zou zijn in de Roermondse politiek. De leden van de stembureaus werden extra geïnstrueerd om vooral alert te zijn op volmachtstemmers. Het OM keek naar verluid mee met de verkiezingen. Maar nu, maanden later, is er niets dat wijst op strafbare feiten of onoorbare praktijken. Het OM ziet af van verdere opsporing of vervolging….

Kunnen we dat kwalificeren als een eerste zeperd van de burgemeester en het OM? 

Het lijkt er sterk op dat Cammaert en het OM een iets te grote broek aan hebben getrokken rondom de recente gemeenteraadsverkiezingen. Een groot excuus zou op z’n plaats zijn. Maar helaas, wat volgde was een kort bericht via de Roermondse griffie aan de raad. De burgemeester verontschuldigt zijn optreden van destijds met de opmerking: “We kunnen nu weer rustig verder gaan”. Maar was het niet juist hij die de onrust creëerde? Een zwak excuus!

Wat veel ernstiger dan deze uitglijder is dat het OM al maanden driftig bezig is met de opsporing van zogenaamd eerder begane strafbare feiten rondom het ronselen van stemmen door Van Rey. Hiervoor zijn ontiegelijk veel VVD kiezers gehoord. Fatsoenlijke burgers die hun stem wilden uitbrengen op de VVD, persoonlijk niet konden stemmen omdat zij op de dag van de verkiezingen waren verhinderd of liever iemand hun stem toevertrouwden. Het OM heeft deze hetze op de VVD niet willen afsluiten met een sepot. Waarschijnlijk omdat men bevreesd is uiteindelijk in alle geformuleerde verdenkingen jegens Van Rey en de zijnen nat te gaan?

Het heeft al wat gekost, maar wat heeft het opgeleverd? Tot nu toe niets behalve ellende!

Comments

  1. Piere Loyson zegt

    Beste Hay,
    Goed stuk, prima dat je iedere keer weer durft te zeggen waar het op staat! Ik herinner mij dat er nogal veel ophef in Roermond was rondom de gemeenteraadsverkiezingen. Nu trekt men de keutel in. Een excuus of een toelichting op de destijds vastgestelde feiten was zeker op zijn plaats geweest. Maar dat gebeurt niet, schandelijk!!! Ga je er nog vragen over stelken? Zou ik zeker doen.
    De democratie vraagt om mensen zoaks jij!

Speak Your Mind

*