Ons Koninkrijk, Onno’s belang.

Vandaag was het dan zover, Maastricht vierde onder leiding van burgemeester Onno Hoes ons Koninkrijk.

De grand monsieur van Maastricht ontving de hoge gasten uit zijn buurlanden. Zijn first man, Albert Verlinde, de koning van de roddel die graag bekend Nederland over de tong laat gaan was er vandaag ook bij. Niet in de rol van de man van, maar bovenal als lid van het nationaal comité.

Albert Verlinde is theaterproducent en vast panellid in het populaire showbizz-programma RTL Boulevard. Hij is eigenaar van het productiebedrijf Albert Verlinde Entertainment. Verlinde en zijn bedrijf en dus ook indirect zijn man de burgemeester van Maastricht pikken een aardig graantje mee van de viering van ons Koninkrijk. In opdracht van Albert Verlinde Entertainment heeft bijvoorbeeld Story Sound de zaal versterking van de officiële opening 200 Jaar Koninkrijk in de ridderzaal gedaan. Ook produceerde Albert eerder het het Koninkrijksconcert.

Het bedrijf van Albert Verlinde verdient dus gewoon geld met de georganiseerde festiviteiten, terwijl zijn echtgenoot Onno Hoes de ceremoniële activiteiten via de staatskas faciliteert en de Europese vorstenhuizen ontvangt. Als dit geen quid pro quo is weet ik het ook niet niet meer.

Over Onno’s belangenverstrengeling gesproken.

Speak Your Mind

*