over een “heer” gesproken…

Drukke dag bijna achter de rug, nog een afspraak in Heerlen om een geslaagd project af te sluiten en even de complimenten in ontvangst te nemen van de projectleider over de samenwerking tussen Prowise en de Zorgacademie. Met dat vooruitzicht in gedachten rijd ik door Heerlen en zie een oudere heer met paraplu, het regende overigens niet, op het trottoir waarschijnlijk aanstalte maken om over te steken via een zebrapad.

Stoppen om deze heer doorgang te verlenen was geen optie, ik was al op de zebra en hij gaf niet duidelijk aan of hij uberhaupt wel zou gaan oversteken.

Ik vind na enig zoeken een parkeerplaats en zie links van mij deze heer druk gebarend met de paraplu naar mij en van mij naar een andere plek achter me, dat schatte ik vriendelijk in maar gaf aan dat ik al een parkeerplaats had gevonden, en groette hem dankbaar voor deze attent genomen moeite.

Heb ik volledig verkeerd ingeschat. Wat bleek, hij wees naar een politieagent op een motor die mij wel eens de les zou gaan lezen over mijn ogenschijnlijke wangedrag ten aanzien van het niet stoppen bij een zebrapad om een gepensioneerde doorgang te verlenen….

En hij ging me toch te keer, mij en de politieagent lichtelijk verbouwereerd en langzaam geirriteerd als toehoorders te misbruiken. Toen deze “heer” was uitgeraasd heb ik de politieman aangekeken, waarop de politieman een glimlach niet kon onderdrukken die overigens constateerde dat hij een vermeende overtreding niet heeft kunnen constateren.

Vervolgens hebben we allen onze weg vervolgd.

Ik snap dit soort mensen niet, gepensioneerd, alle tijd van de wereld, gewoon een vervelend mannetje…..?

Speak Your Mind

*