Reactie op artikel DDL over sollicitatie Burgemeester Donders:

Het redactioneel hoofdcommentaar in de Limburger naar aanleiding van de mislukte sollicitatie van burgemeester Donders van Roermond toont weer eens onverbloemd aan, dat deze krant een gruwelijke hekel heeft aan de LVR.

De mislukte sollicitatie van burgemeester Donders en de motivatie daarvoor wordt volledig op het conto van LVR geschreven. Men suggereert dat Donders door de LVR zo ongeveer uit de stad wordt gedreven.

Een zeer eenzijdige voorstelling van de feiten.

Immers je kunt je ook de vraag stellen is deze burgemeester zwaar genoeg om leiding te geven aan een politiek verdeeld landschap. Dat het politieke speelveld in Roermond zeer verdeeld is wist zij toen zij naar het hoogste ambt solliciteerde, zij kende de verhoudingen en desondanks voelde zij zich geschikt om voor de ferme klus te gaan.

Nu zij niet bij machte is om te verbinden trekt zij haar eigen plan, ze kiest voor ‘die flucht nach vorne’. Uiteraard staat het haar vrij om te vertrekken, maar halverwege de rit het mes in het varken laten steken is niet het toonbeeld van een krachtig bestuurder en dat is nu juist het punt waarop de LVR Donders bekritiseert.

Comments

  1. Kritische Lezer zegt

    Iets met spijker op z’n kop, goede analyse. Overigens las ik dit stukje vandaag ook in de gazet. Sportief van de limburger dat ze deze terechte kritiek ook afdrukken.

  2. verbaasde mij ook een beetje dat DDL dit plaatste. Dank voor uw reactie!

  3. Louis Smeets zegt

    Deze Burgemeester is volkomen onzichtbaar voor de gewone normale burger in Roermond. Ik heb haar nog nooit gezien in de stad of waar dan ook. Misschien alleen op haar Gemeentehuis denk ik. De heer van Beers was 1000 maal beter als zij ook zal kunnen worden. Zij heeft totaal geen feeling met het Roermondse in alle facetten en de Roermondenaren. Jammer dat we met zo iemand opgescheept zitten.
    Averechts beleid geweest om met deze Burgemeester in zee te gaan.

Speak Your Mind

*