resumé week 35-2010

Volle bak, zowel bij Stepco/Help-it als in de uren die er dan nog overblijven en dat in een week die mijn eega besloten heeft te gebruiken om een Sonjabakkerdieetje er tegenaan te gooien in de hoop enkele overtollige kilootjes kwijt te geraken, die ik natuurlijk ondersteun door mijn solidair gedrag, voor zover mogelijk.

Sonjaanse maaltijdsoep

Hetgeen inhoudt dat ik dagelijks een mix voorgeschoteld krijg van 225 graam aardappelen, één bord sla, 150 gram groenten en in het handschoenenkastje van de auto een doos “Evergreens” voor de “brood”-nodige tussendoortjes.

Dat ging tot donderdagavond goed. Hetgeen toen volgde was een aaneenschakeling van verplichtingen die de wijzer van mijn weegschaal rood deed doen kleuren.

Om te beginnen de netwerkmeeting bij de Poshoorn in Maastricht, een Gulpener Proeflokaal gelardeerd met kleine niet te versmaden hapjes tussendoor en enkele gelourterde biertjes. De sfeer was prima door de aanwezigheid van een zakelijk ontspannen publiek. Ik denk dat hier de 1ste extra kilo mijn lichaam binnendrong.

Vervolgens vrijdagavond de jaarlijks terugkerende Roermondse Dweijelavond, een door de horeca georganiseerd evenement waar van de deelnemer verwacht wordt dat hij in een tijdsbestek van 8 uurtjes (20.00 tot 04.00 uur) zoveel mogelijk etablissementen bezoekt. De horeca belooft als tegenprestatie de bestelling en de uitlevering te begeleiden met de allervriendelijkste glimlach,  een live-band en een best glas bier.

Dogmen

Na 5 kroegen, vele gesprekken met bekenden die je maar één keer per jaar spreekt, en de nodige soorten bier, afgewisseld met glazen water, kwam ik om 03.00 uur thuis na op de valreep nog te hebben kunnen genieten van een stel topmuzikanten bij Jill Murphys: Dogmen, waarin schoonzoon Pasqual de drums bespeelt.

Zaterdagmorgen bleek het  niet bij 1 kilo te zijn gebleven, de Dweijelavond was hier duidelijk debet aan. Om 11.00 uur was ik als genodigde aanwezig bij de Nationale herdenking  van de Nederlandse militairen in de overzeese rijksgebiedsdelen Nederlands Oost-Indië en Nieuw Guinea, die hun leven hebben gegeven.

Indië Monument

De herdenking vindt jaarlijks plaats in Roermond bij het ‘Nationale Indië Monument’ in wandelpark Hattem.

Bloedjeheet, ik zat in kostuum met stropdas gehesen tot aan mijn adamsappel, pal in de zon tussen nog  circa 20.000 aanwezigen. Dat bleek overigens goed te zijn voor de gewichtsbalans…… Daarna heb ik de open dag bezocht van de bewonersgroep Kemp/Kitskensberg waar ik volledig geinformeerd werd over de noodzaak tot verhoging van het geluidsscherm aan de weg N293 Noord.

De dag werd afgesloten met een gezellig buurtfeest in Neel waar Jes en ik eens nader kennis konden maken met de diverse buren aan de Julianalaan, tot het bier op was…..

En dan tot slot, vandaag,  de Pontificale Hoogmis in de Kathedraal van Roermond ter gelegenheid van het 600 jarig bestaan van deze Christoffelkerk met aansluitend de onthulling door bisschop Wiertz van enkele nieuwe ramen in prachtig glas-in-lood. De bisschop wijdde deze ramen in met een overvloed aan wijwater, waarschijnlijk bedoeld om de waterdichtheid van deze ramen te testen. Het gutste er gewoon van af! Ik stond op veilige afstand….

onthulling nieuw ramen Kathedraal

En nu?

In de tuin raadsstukken doorlezen, evaluatierapport van de Rekenkamer doorlezen, kanttekeningen maken en per mail doorgeven aan griffier, rapport plan van aanpak Omroep Vox doorlezen en met aantekeningen afgeven bij Marc Breugelmans zo dadelijk, aan de PVT-presentatie werken voor de personeelsmeeting van Stepco aanstaande dinsdagavond en voorbereidingen treffen voor mijn werkdag bij Stepco/Help-it morgenvroeg….

Uiteindelijke stand van mijn lichaamsgewicht: budgetneutraal in vergelijking met het vorige weekend…..

Speak Your Mind

*