Samenloop voor Hoop

SamenLoop voor Hoop ontstond in 1985 in de VS toen dr. Gordon Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld wandelde en daarmee 27.000 dollar ophaalde voor de kankerbestrijding. Relay for Life was vanaf dat moment een feit.

In Nederland werd de eerste Relay for Life in 2006 georganiseerd onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’. Dit was in Borger (D). Daarna volgden:

Gisteren aanwezig geweest bij de openingsceremonie en tot vannacht gebleven tot en met de kaarsenceremonie. Een zeer indrukwekkend gedeelte waarbij de duizenden aanwezigen muisstil zijn en je bij wijze van spreke een speld kunt horen vallen op het grasveld.

Betrokken mensen hebben 7.000 zakjes beschilderd en/of voorzien van teksten die op het middenveld gegroepeerd staan. De teksten spreken voor zich, en zijn leesbaar tijdens mijn wandeling, ingrijpende teksten die mij tot denken aanzetten en me proberen te verplaatsen in een situatie die ik niet wil, maar onvoorspelbaar is: kanker, wat een vreselijke ziekte!

Vanmorgen had de groep waarbij ik ingeschreven was (Raadsleden Gemeente Roermond) mij ingedeeld van 06.00 tot 09.00uur.

Het 1ste uur had ik geluk met iemand mee te lopen die in was voor een praatje, de tijd vloog om. Het 2de uur heb ik vertrouwd op mijn iPod met een verzameling nummers van Elvis en the Eagles, en dan gaat het ook best wel snel. Ondertussen heb ik wel Jes gebeld om het bad te laten vollopen want een paar gewrichten, spieren en enkele andere onderdelen gingen wat stroever.

Zoals gewoonlijk bij dit soort voor mij ongebruikelijke tijdstippen op een vrije dag, heb ik om 6.00uur mijn kinderen uit bed gebeld met de vraag of ze mij wilden komen toejuichen, met helaas het resultaat dat er geen enthousiasme te constateren viel, in tegendeel zelfs, men vroeg zich af of mijn wekker nog wel goed functioneert (dat was de meest vriendelijke reactie….)

Ik heb een aantal foto’s gemaakt, willekeurig van het terrein waarbinnen zich een en ander afspeelde. Voor mij in ieder geval weer een volgende keer.

Speak Your Mind

*