’t Keesheukske: kampioen!

Zoals wellicht bij velen bekend, en zo niet dan door dit bericht: mijn dochter Denise is werkzaam bij ’t Keesheukske en werkt met veel plezier bij kampioenen!

Het team van ’t Keesheukske heeft jarenlang gewerkt aan de opbouw van hun zaak en werd onlangs genomineerd door het Vakcentrum Kaas en Delicatessen voor deelname aan de Nationale Competitie: Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2011.

Gisteravond werd bekend gemaakt wie tot de top 5 van Nederland behoort, én daar zat dus ’t Keesheukske uit Roermond bij!

Het hele team vertrok gistermiddag naar de Flint in Amersfoort om te vernemen hoe de eer en de prijzen zouden worden verdeeld. Mijn dochter Denise heeft mij zover gekregen om zelfs mijn auto ter beschikking te stellen, “want dan zitten we wat makkelijker!”, zodat ik vervolgens mijn kilometers die dag heb afgelegd in een zwarte Peugeot 104, waarin je het gevoel hebt dat je steeds wordt overreden….

’s Nachts een telefoontje: “Pap, we zijn 4de geworden en 1ste bij de consumentenjury!” en als slagroom: De Beste van Zuid-Nederland!

Chapeau!

trofee 2011

Ik heb het jury-oordeel kunnen bemachitigen die het volgende laat weten:

 De winkel is de afgelopen weken bezocht door twee finalevakjuryteams en zes anonieme consumentenjuryleden. Het commentaar van de vakjury was lovend.
‘Dit enthousiaste ondernemersechtpaar heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de totstandkoming van een steeds betere specialiteitenwinkel die nu is uitgegroeid tot dé speciaalzaak van Midden Limburg. En wat zijn de “Roermondse Boomstammetjes” lekker!’
Ook de consumenten waren zeer positief en beoordeelden de winkel, met hun puntentotaal zelfs als de Nr 1 van Nederland ! Zij prezen de vriendelijke begroeting, de ruime keuze van het assortiment en de gezellige sfeer in de winkel !

Hoe kom je nu zover:
Foodspecialiteitenwinkels die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan (ongeveer 600), laten zich jaarlijks streng beoordelen op meer dan 120 punten. Het oordeel van de deskundigen houdt de ondernemer scherp. In de kwaliteitscertificering spelen hygiëne en versheid van de producten een doorslaggevende rol. Als aan de eisen daarvan niet wordt voldaan, is certificering onmogelijk. Daarnaast worden de winkel, de ondernemers en de medewerksters beoordeeld op zaken als kwaliteit en niveau van assortiment, winkeluitstraling, vakkennis en adviesvaardigheid.

Kortom het gaat bij de Kwaliteitscertificering om hoogwaardig vakmanschap, iets dat juist in deze tijd van doorslaggevend belang is.

Nationale competities :
De allerbeste Winkels die de kwaliteitscertificering met goed gevolg doorlopen
komen bovendien in aanmerking voor deelname aan de Nationale competitie “Nederlands beste Foodspecialiteitenwinkel”

Organisatie :
De kwaliteitscertificering, en Nationale competities zijn initiatieven van het vakcentrum Kaas en Delicatessen. De uitvoering berust bij de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland in Woerden.

Speak Your Mind

*