Waarom Hoes zo afgeeft op Opstelten…..

Opstelten, de huidige veiligheidsminister en voormalig VVD voorzitter, liet het maar even aan heel Nederland weten, zijn aanpak jegens ‘outlaw bikers’ werkt. Hoes de burgemeester van Maastricht en Opsteltens opponent tijdens de VVD voorzittersverkiezing in 2008 laakt het beleid van de minister. Hoes en Opstelten, twee totaal verschillende VVD bestuurders zijn het niet met elkaar eens. Twee VVD vrinden betwisten elkaars gelijk. Je zou het binnen de VVD kadaverdiscipline niet verwachten maar beide heren nemen publiekelijk stelling ten opzichte van elkaar. Opstelten de oude rot in het vak weet hoe de hazen lopen, hij toont zijn beproefde kunstje al jaren. Gewoon op z’n Ivo’s roepen dat het is of wordt geregeld.

“Laat het mij maar doen, hmmmmh en nu aan het werk, ik heb het geloof ik goed uitgelegd hmmh”.

Hoes daarentegen is er publiekelijk totaal niet op gerust en geeft af op de stellingname van Opstelten. Doorgaans zou je in Limburg chapeau zeggen voor zoveel bestuurlijke daadkracht. Maar wie de verhoudingen een beetje kent begint wat te twijfelen over de oprechtheid van Hoes rondom dit dossier.

Op de eerste plaats ligt er nog een rekening van Hoes na zijn intern verlies om het VVD voorzitterschap. Hoes wilde zich via die weg van het voorzitterschap van de VVD een post in een toekomstig Kabinet veilig stellen. Als gedeputeerde in Brabant was hij namelijk destijds ‘uitgepoept’ (een mooi Belgisch woord voor een bijzondere activiteit die Hoes overigens naar eigen zeggen op Grindr goed beheerst, maar dit ter zijde).

Helaas voor Hoes, Opstelten ging er in dubbel opzicht met de hoofdprijs vandoor. Opstelten werd via het VVD voorzitterschap minister.

Na zijn mislukte poging om het landelijk te maken werd Hoes afgescheept  met de troostprijs, het burgemeesterschap van Maastricht. Hoe dat werd geregeld behoeft geen betoog. Dat Hoes de waardigheid van zijn ambt heeft besmuikt is al breed uitgemeten in de pers, dat hij ook bestuurlijk nauwelijks een deuk in een pakje boter slaat is een publiek geheim.

Hoes probeert nu zijn onvermogen te verhullen door in het ‘outlaw dossier’ krachtig afstand te nemen van Opstelten, een meer dan doorzichtige strategie? Een vlucht naar voren uit Maastricht? ‘

Hoes the boyscout-burgemeester hekelt zijn minister om alsnog zijn potentie te tonen?’ De toekomst zal het leren…

 

Speak Your Mind

*