Waarom snap ik dit niet…

De Liberale Volkspartij in Roermond helpt de stad niet vooruit. Dat zegt CDA Tweede Kamerlid Sybrand Buma vrijdagavond in L1LT.

Buma noemt het ook treurig dat in een stad als Roermond stemmen worden geronseld. Hij zegt dat de stad juist toe is aan economische stabiliteit en kan dit soort negatieve zaken vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen niet gebruiken.Buma vervolgt: ‘Een partij moet vrij zijn van elke smet’. De verdenking die op Jos van Rey rust is slecht voor de partij en slecht voor de stad. De LVR zet zichzelf bovendien in een slachtofferrol vindt Buma.

Mijn reactie:

Wat matigt deze landelijke voorman van het CDA zich aan om dit soort uitspraken te doen?

Het CDA met een veroordeelde politicus, wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel uit Echt-Susteren, Sinterklaaspraktijken in die zelfde gemeente, een burgemeester uit Maastricht die om voor eigen gewin dealtjes sloot met Bulgaren en zeer recent een wethouder uit Nuth in de problemen bracht vanwege een hennepplantage van zijn zoon zou er goed aan doen een toontje lager te zongen.

Maar nee, het CDA is back in business en ageert als vanouds. Men weet hoe Roermond zou moeten worden bestierd. Hoe het Roermond verging onder het CDA heerschapis bekend. Hoge werkloosheid, afhankelijke burgers, en nauwelijks bedrijvigheid. Er werd veel gebeden voor een beter zieleheil, dat zal de gelovige goed doen zo werd verkondigd, maar of het profane leven daadwerkelijk de gewenste vooruitgang inleidde valt ernstig te betwijfelen.

Speak Your Mind

*