Walk of Fame

Roermond heeft sinds zaterdag 11 september een eigen Walk of Fame, in de H. Geeststraat. Wethouder Jos van Rey verrichtte de opening en is meteen in de Walk of Fame opgenomen, evenals Jurgen Raymann die zaterdag special guest was.

Walk of Fame Jos van Rey

Bij de Walk of Fame denken we natuurlijk allereerst aan de Hollywood Bouvelard en de Vine Street in Hollywood bij Los Angeles. Die Walk of Fame bestaat dit jaar 50 jaar. Want in 1960 was de eerste tegel voor actrice Joan Woodward. Inmiddels liggen daar 2000 tegels.

De namen in Roermond zijn die van Jan-Peter Balkenende tot prins Allard van D’n Uul. Artiesten uit de muziekwereld zijn sterk vertegenwoordigd. Clouseau, Corry Konings, Huub Boesten, Beppie Kraft,  Jurgen Marcus, Dennie Christian, Frans Duijts, Big Benny en Patrick Gerets. Verder zijn hier vereeuwigd: Jan Huyskens en Monique Wolters. En dus Jos van Rey en Jurgen Raymann.  

Wat hebben al deze mensen gemeen? Ze hebben een band met Roermond. Dat kan wel weer heel verschillend zijn: ze zijn hier geboren of wonen hier, ze hebben een nauwe familieband in Roermond of ze hebben hier opgetreden zoals de genoemde artiesten.

Het idee om Roermond een eigen Walk of Fame te geven, komt van Leanne Coumans. Tussen maart van dit jaar en 11 september heeft ze veel werk verzet om het allemaal rond te krijgen. Leanne hoopt dat de H. Geeststraat extra op de kaart wordt gezet en ook de hele stad Roermond.

Comments

 1. Leanne coumans,
  Mooi gebaar in de H. Geeststraat met Walk of Fame.
  Maar waarom toch die mensen die Roermond NIET groot gemaakt hebben!!!
  Zo zet je zeker Roermond NIET op de kaart!!!
  Dit gaat te VER.

  Die wel verdiend heeft is zeker Monique Wolters.

  Vriendelijke groet Ans.

 2. Zo te zien gaat roermond met zijn tijd mee, en een eigen walk of fame is toch altijd leuk.

Speak Your Mind

*