Wereldband is werelds

Afgelopen weekend de Zomerparkfeesten in Venlo bezocht, indrukwekkend. De aankleding van het terrein en de invulling met de vele kraampjes zag er prima en verzorgd uit.

Het Zomerparkfeest is het grootste meerdaagse gratis festival van Nederland. Voor vier dagen wordt het Venlose Julianapark in hartje Venlo omgetoverd tot een festivalterrein met vijf podia. De nadruk van het programma ligt op muziek in alle genres. Daarnaast zijn er voorstellingen op het gebied van dans, theater, film, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Het Zomerparkfeest is een zomerse cultuurcocktail van formaat die Venlo op de kaart zet.

Zomerparkfeest Venlo

Het thema voor dit Zomerparkfeest is Verleiding: wij worden als burgers de hele dag verleid door bedrijven (om dingen te kopen), politici (om de gunst van de macht), maar ook door mensen in onze omgeving (om hen te volgen op Twitter etc). Daarbij gaat het vaak niet over inhoud, maar vooral om verpakking. Het lijkt erop dat in onze maatschappij alles marketing is geworden. Het Zomerparkfeest speelt hier op in met een speciaal programma en acties om dit thema kracht bij te zetten.

Frans Pollux

Ik werd getriggerd door de herkenbare klanken van Frans Pollux en liep dan ook naar dat podium, waar in een heerlijke ontspannen sfeer door een behoorlijk aantal toeschouwers geluisterd werd naar de nieuwe setting van zijn band, die niet alleen de nummers van hun nieuwe CD speelden maar ook “speelden”  met het oudere repertoire.

Vervolgens aan het andere uiteinde van het terrein geluisterd en genoten van de Wereldband. Pure klasse!
Wat een ernergie, wat een muzikaliteit, wat een drive! Publiek helemaal uit hun dak.

Het ontstaan van de Wereldband is een verhaal op zich en begint in 1997. Rondom een Finse tango-zangeres vormt zich een band van Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft. Zij kennen elkaar van het conservatorium of via via, zoals dat vaak gaat in de muziekwereld. De Finse tangoband blijkt leuk voor even, maar de zangeres kan de chemie en de humor van de vier muzikale gekken niet bijhouden en vertrekt. De mannen kunnen het echter zo goed vinden dat ze besluiten om bij elkaar te blijven: de kern van de Wereldband is geboren. Het is een grote instrumentencarrousel die tot humoristische situaties leidt. De Wereldband spreekt de universele taal van de muziek, de lach en ontroering.

Zomerparkfeest Venlo

Jammer dat deze feesten door de soms zware regenval geteisterd werden, waardoor het publiek het in aantal liet afweten.

Speak Your Mind

*