ProConnect van Prowise

ProConnect: eersteklas interactie met het touchscreen

Een quiz afnemen, stemmen, samen een Mindmap maken met behulp van tablets, PC’s of smartphones? Gebruik ProConnect!

Wat is ProConnect?

ProConnect is een gratis toepassing waarmee je eenvoudig interactie kunt creëren tussen de apparaten in je klaslokaal. Of dat nu met je touchscreen,  tablet, laptop, PC of smartphone is. Het werkt heel eenvoudig, het is dan ook niet voor niets dat ProConnect in 2014 de IPON award heeft gewonnen.

Schermen versturen tussen tablet en touchscreen

Vanaf je eigen PC of touchscreen stuur je afbeeldingen en oefeningen naar het apparaat van je leerlingen. Nadat ze de opdracht hebben gemaakt, sturen ze de oplossingen weer naar jou terug. Om ze klassikaal te bespreken breng je ze samen in beeld op het touchscreen.

Het werk van je leerling live volgen

Heb je met ProConnect het scherm gedeeld met je leerlingen? Vanaf een afstand kun je live meekijken hoe ze hiermee werken en gerichte hulp bieden. Door het scherm van een leerling live te projecteren op het touchscreen kan hij ook een voorbeeld geven aan de klas.

proconnect_vote

Stemmen

Wil je weten of iedereen de leerstof heeft begrepen? Of meningen inventariseren over een onderwerp? Door leerlingen te laten stemmen verzamel je snel antwoorden op vragen en heb je in een handomdraai inzichtelijk wat er leeft binnen de klas.

Verzamel de input van je leerlingen op het touchscreen

Met de Woordenwolk activeer je op een leuke manier de voorkennis. De door leerlingen verstuurde woorden verschijnen op het touchscreen, waarna je ze klassikaal kunt bespreken. Wil je samen een Mindmap maken? Ook dat kan heel snel met ProConnect.

Wie lost de meeste sommen op?

Af en toe een wedstrijdje sommen maken motiveert jonge én oudere leerlingen. Wie kan het snelst oproconnect-quizptellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen? Op het touchscreen zie je wie voorop ligt, het niveau stel je zelf in.

ProQuiz

Met ProQuiz creëer je in een handomdraai je eigen educatieve quiz. Leerlingen maken de quiz individueel in hun eigen tempo, de antwoorden krijg jij op je scherm. Meer over ProQuiz lees je hier.

Speak Your Mind

*