Algemene Beschouwingen 2011

Het hoogtepunt van een politiek jaar zijn de Algemene Beschouwingen.  Deze keer met als rode draad: bezuinigingen, en niet zo’n beetje ook, miljoenen!

Raadszaal Roermond

De dag begint verrassend: de Stadsgarde Roermond geeft in het kader van haar 3 x 11 jarig bestaan, oliebollen aan alle aanwezigen. en dat direct na mijn ontbijt thuis……

Deze raadsvergadering begint met een eerste termijn om 10.00 uur. Hierin kunnen alle partijen een beschouwing geven en hun moties en amendementen toelichten in een tijd die tot op de minuut is afgebakend.

VVD krijgt 16 minuten spreektijd, CDA 10 minuten, PvdA 9 minuten en de overige partijen 7 minuten elk. Om 12.00 uur wordt de vergadering geschorst voor een fractievergadering en een lunch.

Om 14.00 uur geeft het College een reactie op de in de eerste termijn gestelde visies en vragen en dat deed Wethouder Raja Moussaoui op een voortreffelijke wijze ondersteund door een gelikte powerpointpresentatie, waarna wederom een schorsing volgt om de partijen de gelegenheid te geven om aan te geven of  hun ingediende moties en amendementen worden gehandhaafd.

Raja Moussaoui

Dat doen zij in de tweede termijn die start om 15.45 uur, ook hiervoor zijn de spreektijden gelimiteerd en wel als volgt: VVD 12 minuten, CDA 8 minuten, PvdA 7 minuten, en de overige partijen elk 5 minuten.

Om 17.00 uur wordt wederom geschorst voor overleg, ongeveer 3 kwartier tot 17.45 uur. En dan volgt de stemming over de voorstellen inclusief moties en amendementen. Om 19.30 uur was sluiting met een buffet.

Al met al een lange intensieve zit, voor mij een eerste keer waarin een hoop ervaring werd opgedaan.

Wil je deze Algemene Beschouwingen van de VVD eens even lezen, klik op onderstaande link: Algemene Beschouwingen VVD 2011

Speak Your Mind

*